kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Eilanden arrow Hvar
Thursday, 22 July 2010
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Hvar - Kroatie

 Hvar - parel van de Adriatische zee

Hvar Hvar uitzicht Eilanden hvar

 Kunstschatten, een mild klimaat, goede stranden en geurende lavendelvelden maken Hvar tot een van de parels van de Adriatische zee. Kalkstenen heuvels vormen de ruggraat van het eiland. Het eiland is bijna 70 kilometer lang en maximaal ongeveer 10 kilometer breed. Het is zeer bergachtig en u moet er geen haast hebben. De wegen zijn niet al te best.

De plaats Hvar is wel goed bereikbaar. Men heeft een goede weg aangelegd van Stari Grad naar Hvar, soms letterlijk door de bergen. Het eiland is een belangrijke toeristische bestemming en de voorzieningen zijn er dan ook naar.

Wie aan lavendel denkt, denkt aan Frankrijk. Maar ook op het eiland bieden de lavendelvelden een onvergetelijke aanblik. Zover het oog reikt, strekken de lavendelvelden zich uit en geven een overheerlijke geur af. De lucht is niet alleen gevuld met de geur van lavendel, maar ook met die van rozemarijn en salie. De reden dat alles op het eiland zo groeit en bloeit, is het meer dan uitstekende klimaat.

Het eiland heeft de meeste zonne-uren van Kroatie. Dit record is voor veel hotels aanleiding om korting te geven als het regent. Door het milde klimaat wordt er al eeuwenlang gehandeld in olijven, vijgen, druiven, amandelen en kruiden. Ook wordt er een uitstekende wijn geproduceerd zoals de droge rode wijn Plavac of de witte Bogdanusa. De overvloed aan kruiden mist ook zijn uitwerking niet in de Kroatische keuken, beroemd is bijvoorbeeld de lamsschotel met rozemarijn. De stad Hvar is de grootste plaats op het gelijknamige eiland. Het is een van de drukst bezochte steden aan de Dalmatische kust, mede dankzij de schatten binnen zijn muren Vanuit de zee kunt u gelijk een mooie wandelpromenade, omzoomd door palmen, met daarachter de 7 eeuwen oude stadsmuren zien. Deze muren beschermden de stad tegen de vele aanvallers uit zee.

In het centrum komen we uit op de schitterende Piazza, een plein dat wel het mooiste plein van heel Dalmatie wordt genoemd. De heilige Stephan kathedraal, de paleizen van Groda en de trapsgewijs oplopende huizen van Burag omringen het plein. Het eiland heeft een lange traditie van kunst en cultuur en bezit een van de oudste theaters van Europa.

De belangrijkste gebouwen van de stad staan aan drie kanten van het hoofdplein: de vierde opent naar zee. Het is werkelijk een groot schitterend eeuwenoud monument! Met recht kan het de parel van Dalmatie worden genoemd.

Bezienswaardigheden:
  • Stefanus Kathedraal
  • Klokkentoren
  • Stadsloggia
  • Hektorovic-paleis
  • Arsenaal
  • Franciscaner klooster
  • Kerk van Onze Lieve Vrouwe van Barmhartigheid

 

 

 

Stari Grad: Een andere stad op het eiland Hvar is het plaatsje Stari Grad. Deze plaats heette oorspronkelijk Pharos en werd in de vierde eeuw voor Christus gesticht door de Syracusiers. De stad ligt aan het eind van een lange zeearm en de voornaamste bezienswaardigheden liggen rond het hoofdplein. De voornaamste bezienswaardigheden zijn de 17e eeuwse Stefanuskerk, het Bianchini paleis, het kasteel Kastel Tvrdalj en het dominicaner klooster.

Vroboska: Een ander dorp is Vroboska. De weg naar dit kleine dorp biedt in juni een schitterende aanblik: enorme velden met geurige lavendel. Bezienswaardigheden zijn o.a. de 16de-eeuwse Mariakerk en de Laurentius kerk. Sucuaj Sucuaj is een ander dorpje op het eiland. In dit dorpje, gelegen aan een beschutte baai staan de resten van een Venetiaans kasteel van rond 1630.

Pakleni-eilanden: Ten zuidwesten van het eiland Hvar en tegenover de stad liggen de kleine Pakleni eilanden. Deze eilanden zijn onbewoond en voor een groot deel bebost. Hun naam is ontleend aan de hars (pakleni) die onttrokken werd aan dennenbomen en gebruikt werd om schepen waterdicht te maken.

Scedro: Dit eilandje ligt ten zuiden van het eiland. Het is bedekt met dennenbomen en maquis. Er zijn Illyrische graven en delen van een Romeinse villa gevonden.

Hotel's op eiland Hvar

Map - Kaart van eiland Hvar: U kunt de kaart met uw muis slepen en in - uit te zoomen.

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (145) Kroatie
    L (58) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (8) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (3) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Arrow (1) Nederland
    L (1) Vakantiehuis
Aktie

Romantische vakanti...
tea1196110974.jpg
Huur: € 125

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Pula
tea1226410353.jpg
Huur: € 36

Familie huis - Zadar
tea1196168908.jpg
Huur: € 15
 
Top! Top!