kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Eilanden arrow Kornati
Thursday, 22 July 2010
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Kornati - Kroatie

Kornati - vormen uitzonderlijk natuurlandschap 

Kornati Kornati eilanden  Eilanden Kornati

De oppervlakte van Kornati is 300 km2 met zelfs 148 eilanden. De kleinere eilanden hebben een oppervlakte van 62 km2.

Doordat deze eilandengroep een uitzonderlijk natuurlandschap bevat en vooral een rijk ecosysteem heeft, is een groot deel van de Kornati-eilanden in 1980 tot een nationaal park benoemd.

Het deel dat tot het nationaal park hoort heeft een oppervlakte van 220 km2 en heeft in totaal 89 eilanden. De omtrek van het nationaal park is 185 km lang. Het nationaal park heeft de naam Kornati gekregen omdat het grootste eiland Kornati heet.

Op de eilanden wonen al mensen sinds het verre verleden. Dit is door middel van archeologisch onderzoek bewezen. Er zijn resten aangetroffen uit het illirisch tijdperk. Er zijn ook voorwerpen gevonden die dateren uit de ijzertijd. De resten van de gebouwen dateren uit de tijd dat de Romeinen over Europa regeerden. Er zijn ook resten gevonden van een aantal stadsmuren uit de middeleeuwen.

In de tijd van de bisanten, van de vierde eeuw tot de tiende eeuw, is de oude christelijke kerk gesticht aan de voet van de berg Tarac. In de loop der tijden zijn de bewoners van de eilanden vaak door rovers en plunderaars geteisterd. In die tijd zijn er veel verschillende machthebbers geweest zoals de Mlecani, Zadarska Gospoda en de boeren Murter en Betina, dit zijn altijd de mensen uit de hogere klasse geweest met veel geld.

Vanaf de zeventiende eeuw gingen mensen op een aantal eilanden wonen. Deze mensen namen hun kudde schapen mee, gingen de weilanden bewerken en vissen vangen. Er zijn geen vaste bewoners op de eilanden en er is geen stroom of bronwater op de eilanden.

De meeste eilanden zijn kaal, vroeger waren sommige eilanden bebost. De bewoners van Murter bewerken het land dat ze op de eilanden hebben. Ze verbouwen daar olijven, vijgen en hebben vaak een wijngaard.

De Adriatische Zee behoort tot een van de meest blauwe zeeen van de wereld. Er is geen blauwere zee dan die bij de Kornati-eilanden. In de zee zijn heel veel grotten, veel verschillende soorten vissen en schelpen.

De eilanden zijn in trek bij de zeilers vanwege de mooie omgeving. De Kornati-eilanden zijn een toeristische trekpleister. Er worden vaak boottochtjes georganiseerd, je kunt zelf een boot huren en er wordt ook visgereedschap verhuurd.

Map - Kaart van Kornatie eilanden: U kunt de kaart met uw muis slepen en in - uit te zoomen.

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (145) Kroatie
    L (58) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (8) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (3) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Arrow (1) Nederland
    L (1) Vakantiehuis
Aktie

Romantische vakanti...
tea1196110974.jpg
Huur: € 125

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Pula
tea1226410353.jpg
Huur: € 36

Familie huis - Zadar
tea1196168908.jpg
Huur: € 15
 
Top! Top!