kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Taal
Wednesday, 1 February 2012
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Nederlands Kroatisch Woordenboek - Taalgids

Eigen tolk of vertaler op reis

Taalgids

 Als u op het punt staat om naar Kroatie te gaan en u wilt communiceren met de lokale bevolking dan zal deze taalgids u daarbij helpen. De taalgids bevat korte zinnen en woorden en maakt u tot uw eigen tolk of vertaler op de reis.  Deze zinnen zullen tijdens uw reis naar Kroatie in het dagelijks leven het meest tegenkomen. De indeling is praktisch en afgestemd op het dagelijkse gebruik voor elke toerist.

Woordenboek

In ex-Joegoslavie was het Servo-Kroatisch één van de drie belangrijkste hoofdtalen (naast het Macedonisch en Sloveens) welke daar werden gesproken. Het Servisch en Kroatisch zijn eigenlijk twee aparte talen, maar het verschil is miniem en ongeveer te vergelijken met het Vlaams en Nederlands. Zo is de uitspraak van het woordje "melk" verschillend. In Kroatië spreek je het uit als "mlijeko" (de officiële taal is Ijekavica) en in Servië heet het "mleko" (de officiële taal is het Ekavica). Elk woord wordt meestal op deze wijze geschreven en gesproken. Verder zijn er in Kroatië en Servië nog andere dialecten, maar die laten we hier achterwege. Het grootste verschil is dat het Servisch met het cyrillische schrift wordt geschreven en het Kroatisch met het Latijnse schrift. In dit woordenboek concentreer ik me verder op de Kroatische taal. Omdat het verschil tussen de talen miniem is kunt u deze woordenboek en taalgids ook  in Servië, Bosnië en Montenegro gebruiken.

 Hoe gebruikt u het woordenboek en de taalgids?

U kunt in het sub menu taalgids of woordenboek kiezen. Met de taalgids kunt u de meest gebruikte en makkelijkste zinnen van de Kroatische taal online leren. In de woordenboek kunt u online de zoekmogelijkheid gebruiken en de woorden zo van het Nederlands naar het Kroatisch vertalen. Met hulp van deze zoekmogelijkheid is woordenboek een online vertaler geworden die bevat meer dan tien duizend worden. U heeft drie mogelijkheden met de zoekmachine, u kunt precies, een woord dat begint met... en een woord die ... bevat zoeken. Wij hopen dat we met deze woordenboek en taalgids u geholpen hebben met de Kroatische taal leren. 

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (143) Kroatie
    L (59) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (6) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (2) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Aktie

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Padova - Eila...
tea1200608215.jpg
Huur: € 36

Pension Comfor Lovac
tea1318504585.jpg
Huur: € 25

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Studio Holek - Eila...
tea1196703491.jpg
Huur: € 22
 
Top! Top!