kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Eilanden arrow Rab
Thursday, 22 July 2010
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Rab - Kroatie

Rab - gemiddeld  7 uur  zon per dag 

Rab uitzicht  Eiland Rab Rab

Het eiland Rab is ook een van de zonnigste eilanden van Europa. Gemiddeld schijnt de zon ongeveer 7 uur per dag. Het eiland ligt parallel aan het Velebit-massief, ervan gescheiden door een vaargeul die bij zeelui zeer gevreesd was omdat hij een tunnel vormt voor de koude droge Bura wind, die dit deel van de kust tot een kaal rotsachtig gebied maakt. De westelijke kant van het eiland is beschut tegen de wind en heeft een mild klimaat. Als het gaat om een unieke culturele en ecologische bestemming dan staat het eiland op grote hoogte. Dit dankzij het behoud van de lokale tradities en cultuur in combinatie met een goed toeristisch aanbod.

De mooie stranden, prachtige ligging in de Kvarner baai, de mooie natuur en het aanbod aan diverse evenementen onderscheiden dit eiland. Het eiland wordt wel de "de parel van de Kvarner" genoemd. Rab-stad werd onlangs uitgeroepen tot mooiste stad van het land. Het toerisme op Rab richt zich vooral op cultuurliefhebbers, watersporters en diepzeeduikers. Onderzoek onder bezoekers van het eiland wijst uit dat 76% van de ondervraagden weer naar Rab terug wil komen vanwege de onbedorven natuur, het uiterst milde klimaat en de vriendelijke bevolking.

De oude binnenstad van Rab met zijn markante beroemde klokkentorens strekt zich uit op een smalle,  rotsachtige landtong, aan twee kanten door water omgeven. De Engelse koning Edward VIII kwam vaak met zijn Amerikaans vriendin Wallis Simpson naar dit eiland en zwom hier dan naakt. Geen wonder dat het naturisme hier populair is! Rab is een van de eilanden van de Noord-Adriatische eilandengroep. Voor de verbinding met het vasteland zorgt een veerpont. Het eiland is genoemd naar het stadje Rab gelegen op een schiereiland. Als je vanuit zee de hoge muren met daarachter de 4 klokkentorens ziet, lijkt het alsof er een schip met vier masten ligt. Maar dan wel een schip dat er al meer dan 2000 jaar ligt!

De stad heeft een rijke culturele en historische rijkdom. Met recht wordt het een museumstad genoemd: iedere steen, ieder gebouw is een monument uit de lange roerige geschiedenis van Rab. De oude Grieken en later de Romeinen schreven al over de schoonheid van Rab, maar ook over de strategische betekenis. De Romeinse keizer Octavian Augustus gaf in 10 voor Christus het eiland de titel municipium - Felix Arba. De stad heeft Romaanse pleinen, hoge kerktorens, een groot aantal historische kerken, paleizen en talrijke kleine straatjes waardoor je heerlijk kunt dwalen. Even buiten het stadje ligt het park Komrcar met zijn mediterrane tuinen. In de 19e eeuw ontdekte de Europese aristocratie het eiland en dat was het begin van het toerisme.

Religieuze monumenten
 • Kerk van de heilige Maria, gebouwd in Romaanse stijl als een basiliek, in 1177 door paus Alexander III persoonlijk gewijd. De gevel vertoont afwisselend lagen roze en wit steen en boven het portaal prijkt een gebeeldhouwde kruisafneming uit 1514
 • De schitterende 26 meter hoge Campanile van de heilige Maria daterend van de 13e eeuw
 • Het uit de 15e eeuw daterende klooster van de heilige Anthonius
 • De kerk van de heilige Justinus met een campanile uit de 16e eeuw
 • De kerk van het heilige Kruis uit de 13e eeuw
 • Ruines van de kerk en het klooster van de heilige Johannes uit de 10e eeuw
 • In Kampor het klooster van de heilige Eufemija uit de 15e eeuw en een kleine kerk daarnaast uit de 13e eeuw.
 • In Supetarska Draga de kerk van de heilige Petrus, de oudste kerk van het eiland, gebouwd in 1059

 

Andere monumenten
 • Paleis Dominis-Nimira gebouwd in de 15e eeuw in Renaissance stijl.
 • Paleis Nimira met een prachtig portaal.
 • Rector's Paleis; de bouw begon in de 13e eeuw.

 

 

 Verder kunt u tijdens een wandeling talloze schitterende deuren, balkons, ramen bewonderen die allemaal getuigen van de rijke geschiedenis van dit stadje. Andere dorpen op het eiland zijn o.a. Kampor en Lopar. Het eerstgenoemde dorp ligt aan het eind van een lange baai en heeft een decor van natuurstenen huizen en terrassen met olijfbomen en wijnstokken.

Rondom het dorp bevinden zich veel prive vakantiehuizen. Het dorp Lopar ligt aan het eind van een rotsachtig schiereiland. Rab is een populaire plaats vanwege zijn zandstranden met aangrenzende naaldbossen.

Hotel's op eiland Rab

Map - Kaart van eiland Rab: U kunt de kaart met uw muis slepen en in - uit te zoomen.

 

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (145) Kroatie
    L (58) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (8) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (3) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Arrow (1) Nederland
    L (1) Vakantiehuis
Aktie

Romantische vakanti...
tea1196110974.jpg
Huur: € 125

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Pula
tea1226410353.jpg
Huur: € 36

Familie huis - Zadar
tea1196168908.jpg
Huur: € 15
 
Top! Top!