kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Reizen-Route
Thursday, 8 March 2012
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Reizen - Route naar Kroatie

Meest passende vervoermiddel en route om naar Kroatie te reizen

Vanuit Duitsland, Oostenrijk, Slovenie of Italië is Kroatie zeer goed met auto te bereiken. Een autovakantie geeft veel meer vrijheid, maar reizen met de auto brengt ook meer risico. Bij een autoreis bepaalt u wanneer u vertrekt en waarheen, ook als u eenmaal op uw bestemming bent gearriveerd.

De afstand vanaf Nederland (Utrecht) via de kortste autoroute tot aan Zagreb in Kroatië is ongeveer 1.300 km of zo'n 15 uur rijden.

Vanaf Zagreb tot Dubrovnik is het nog ruim 700 km. Het stuk tot Dubrovnik zal nog wat tijd in beslag nemen. Mocht u vanuit Zagreb naar Istrië (Pula) willen, is het nog een rit van 270 km. Als uw bestemming Istrië is dan is de kortste route ongeveer 1400 km via Oostenrijk en Italië. Op dit moment is men wel een autosnelweg aan het bouwen vanuit Zagreb naar Dubrovnik.  Route Zagreb - Split  is klaar.

In de komende jaren wordt de A1 verder uitgebreid naar Dubrovnik, tussen Split en Ploce. Dat zou medio 2008 klaar moeten zijn. Wanneer de laatste 60 km tussen Ploce en Dubrovnik wordt opgeleverd is niet bekend

De A6 Rijeka-Bosiljevo (aansluiting A1) is volledig klaar, maar bestaat slechts uit 1 rijstrook per rijrichting. Tegen einde 2008 zouden die verdubbeld moeten zijn.

De A9 is nu compleet vanaf de Sloveens-Kroatische grens tot aan Vodnjan (13 km ten noorden van Pula). De snelweg heeft jammer genoeg maar 1 rijstrook per rijrichting.

Er zijn nog niet overal autosnelwegen in het land. U zult vaak tijdens uw autotrip door Kroatie over normale wegen rijden. Dit vraagt tijd en kan vermoeiend zijn daar vele wegen via de bergen lopen. De nieuwe snelweg is veiliger om te rijden en biedt u veel tijdsvoordeel. Aan de andere kant, de nieuwe snelweg gaat door het binnenland, niet langs de zeekust waardoor u de prachtige baaien, zee en natuur mist. Als u in de zomermaanden rijdt kunnen de wegen druk bevolkt zijn zodat u regelmatig in de file zal moeten staan. Probeer dan vooral de weekends te vermijden om door het land te rijden. Algemeen raden wij u ook aan uitsluitend de grote wegen te volgen.

Als u de autosnelwegen gebruikt moet u rekening houden met tol. In Oostenrijk moet je ook tol betalen en vignet.

Reis - route naar Kroatie klik hier!

Autoreis route - Van A naar B klik hier!

Vliegvakantie. Zo ver en zo dichtbij. Een ding is zeker, een vlucht duurt altijd kort. In Kroatië zijn 3 belangrijke luchthavens. Deze bevinden zich in Zagreb, Split en Dubrovnik. Zagreb is de centrale luchthaven vanwaar regelmatige vluchten vertrekken richting Split en Dubrovnik. Er zijn nog enkele kleinere luchthavens zodat het gemakkelijk is om een groot deel van Kroatië te bereiken per vliegtuig. In totaal zijn er acht vliegvelden, naast Zagreb, Split en Dubrovnik, zijn er nog Osijek, Krk, Pula, Zadar en Brac.

De nationale luchtvaartmaatschappij Croatia Airlines vliegt vrijwel dagelijks vanuit Amsterdam naar de hoofdstad Zagreb. Van daar zijn er doorverbindingen naar de binnenlandse luchthavens Pula, Zadar, Split en Dubrovnik. In de zomer zijn er rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Pula, Split, Zadar en Dubrovnik. De vliegtijd naar Zagreb en Pula bedraagt een kleine 2 uur.

Voor een vliegticket boeken klik hier  

Kaart - Map van vliegvelden in Kroatie kunt u in submenu vinden.

Met de bus: Het is ook mogelijk om per bus vanuit België of Nederland naar Kroatië te reizen. Via Eurolines kunt u online een ticket boeken. Deze manier van reizen is wel minder comfortabel en duurt een stuk langer dan de andere opties. Dit zeker voor de toeristen met bestemming Dalmatië daar een tussenstop wordt gemaakt in Rijeka.

Het is tevens mogelijk om op een simpele manier in vele andere steden te geraken tegen een schappelijke prijs. In combinatie met een vlucht tot Zagreb kunt u per bus naar uw bestemming. Bij aankomst in Zagreb, stapt u op de bus die voor de luchthaven stopt. Deze brengt u naar het centrale busstation. Vanaf het centrale busstation is de verbinding met de rest van het land heel goed.

Reizen met Eurolines of Interbus -  bus ticket boeken

Eurolines rijdt 1 à 2 maal per week naar Zagreb, Osijek, Zadar, Split en andere, kleinere, steden in Kroatië. Diverse touroperators rijden in de zomer naar Istrië, het vertrek is over het algemeen op maandag en op vrijdag.

Overige bus maatschappijen:

 

 

Met de boot: Als u naar het zuiden van de Adriatische kust reist, na een lange trip in de auto, neem de rust die u verdient  en scheep in, in Pula of Rijeka, en kom aan boord van de comfortabele schepen, 'Marko Polo', 'Dubrovnik' en 'Liburnija', die u zullen brengen naar Zadar, Split en Dubrovnik, of naar de eilanden Dugi Otok, Hvar, Korcula and Mljet.

Zij nemen u mee naar de mooiste eilanden, juist zoals u het wil: veilig, gezellig en op tijd, zorgend voor onvergetelijke momenten en herinneringen. De geur van de zee en het uitzicht op ongelooflijk mooie kusten en prachtige landschappen. Voor een onvergetelijke ervaring op zee reizen op de lokale en internationale lijnen worden comfortabele accommodaties in toeristencabines aangeboden, voorzien van douches en toiletten. In restaurants kunnen de passagiers genieten van uitstekend voedsel, bereid door erkende koks, en van uitstekende internationale wijnen.

Reizen met Jadrolinija

Jadrolinija vaart behalve lokale en interlokale ook internationale routes. Kroatië is te bereiken vanuit Igoumenista (Griekenland) naar Dubrovnik en Rijeka, en vanuit Ancona (Italië) naar Split, Zadar en Dubrovnik.

Overige ferry maatschappijen:

 

 

 

 

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (143) Kroatie
    L (59) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (6) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (2) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Aktie

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Padova - Eila...
tea1200608215.jpg
Huur: € 36

Pension Comfor Lovac
tea1318504585.jpg
Huur: € 25

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Studio Holek - Eila...
tea1196703491.jpg
Huur: € 22
 
Top! Top!