kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Watersport
Monday, 16 January 2012
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Watersport

Kroatie is een fantastisch watersport land

Parafly in Kroatie Banana Blue Flag 

De duizend kilometer lange kust van Kroatie behoort tot de mooiste van heel Europa. Het kristalheldere water dat doet denken aan tropische paradijzen en duizend eilandjes vormen een ideaal gebied voor watersport liefhebbers. Door een groot aantal kanalen en eilanden is er een enorme keus voor routes en rondvaren mogelijk.

Zeilen is inmiddels een erg populaire sport in Kroatie geworden. Er zijn vele jachthavens, hotels, restaurants en veerdiensten. De vele duikscholen geven duikopleidingen voor zowel de beginnende als de gevorderde duiker. Er zijn fantastische plekken voor zwemmen en snorkelen. Mensen met een passie voor de onderwaterwereld kunnen heerlijk genieten. Naast zwemmen, duiken en zeilen kunt u onder de meest ideale omstandigheden en op een veilige manier waterskien, parafly, waterscooteren enz.

Kroatie heeft de schoonste zee van het Middellandse Zee gebied.

Uit onderzoek van het Kroatische Ministerie van Milieubescherming is gebleken dat meer dan 90% van de Kroatische stranden geschikt zijn om te zwemmen. Daarmee heeft Kroatie het hoogste percentage schone stranden binnen het Middellandse Zeegebied.

In totaal zijn 842 stranden langs de Kroatische kust onderzocht. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het zeewater van 820 stranden voldoet aan de eisen. Tevens is gebleken dat het zeewater van 575 stranden zelfs van hoge kwaliteit is. Slechts op 2,5% van de stranden in Kroatie is het zeewater niet geschikt om in te zwemmen.

 Als gekeken wordt naar het Kroatische gedeelte van de gehele Adriatische kust, blijkt dat de zee bij bijna alle stranden in Istrie, de regio Kvarner en Dalmatie geschikt is om te zwemmen. Als u  de Blue Flag vlag ziet wapperen dan bent u verzekerd dat het strand schoon is. Op de website van Blue Flag¯ kunt u kijken welke stranden deze vlag toegewezen hebben gekrege.

 Waterscooteren in Kroatie

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (143) Kroatie
    L (59) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (6) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (2) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Aktie

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Padova - Eila...
tea1200608215.jpg
Huur: € 36

Pension Comfor Lovac
tea1318504585.jpg
Huur: € 25

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Studio Holek - Eila...
tea1196703491.jpg
Huur: € 22
 
Top! Top!