kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Steden arrow Opatija
Saturday, 7 August 2010
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Opatija - Kroatie

 Opatija - heeft vele luxe hotels en villas

Grb OpatijaOpatija bevindt zich in de Kvarner baai en heeft zijn naam ontleend aan een 14de eeuwse benedictijns abdij waaromheen een dorp werd gebouwd. De stad heeft zo'n 15.000 inwoners.

Opatija is tegen een heuvel gebouwd en dankzij de beschutte ligging heeft altijd groene en subtropische vegetatie en biedt geweldig uitzicht over de Kvarner eilanden. Dankzij de beschutting  tegen koude weerfronten die het Ucka (1.401 m) gebergte biedt, kreeg de stad al in de 19-e eeuw bekendheid als kuuroord.

Opatija Opatija stad Villa Opatija

Deza stad heeft de langste geschiedenis in de toeristische sector aan de oostkust van de Adriatische zee. Het toerisme begon omstreeks 1845 op gang te komen, toen een edelman uit Rijeka, Iginio Scarpa, hier de grandioze villa Angiolina bouwde.

Een paar jaar later verbleef de Oostenrijkse keizerin Maria Anna hier, en haar bezoek werd onmiddellijk gevolg door dat van andere leden van het hof. Aristocraten, koningen en rijke kooplieden brachten hier hun vakantie door.

De door een groot park omgeven villa werd het eerste hotel. In deze park bevinden zich vele planten uit het Verre Oosten, Zuid-Amerika, Australië en uit andere hoeken van de wereld. Onder de vele planten bevindt zich ook de 'Japanska kamelija' (Camellia japonica), die in de loop der tijd ook het symbool van Opatia geworden is. Het park is 3.64 ha. groot en is verdeeld in 60 velden met 150 verschillende planden soorten.  In de park bevind zich ook de oudste gebouw van Opatia ‘Crkva Sv. Jakova’ ( De Kerk St. Jakova).

Met de bouw van Villa Angiolina werd de grondsteen  voor het toerisme in Opatija gelegd.

Dankzij vele buitenlandse bezoeken kreeg Opatija internationale bekendheid. Er werden meer luxe hotels en villas gebouwd en het plaastje werd een moderne badplaats.

Het toerisme in de plaats kreeg een extra impuls door de aanleg van een spoorlijn van Oostenrijk naar Rijeka, met een tramverbinding naar Opatija. Keizer Frans Jozef liet hier ook een villa bouwen, waar hij in de winter vaak lange periodes doorbracht, profiterend van het milde klimaat.

Tegenwoordig staan er langs de kust veel laat 19de eeuwse luxe hotels, omgeven door parken en tuinen. De plaats heeft een schitterende promenade waar zich vele oude en statige hotels bevinden. Ook kunt u langs de zee lopen via een smal pad.

De bekendste paadje heet  Lungomare. De 12 km lange wandelpad op de riviera van Opatia verbind de plaatsen Volsko, Opatia, Ičići, Ika en Lovran.

Ika en Ičići zijn een paar kilometer van Opatia vandaan. Het zijn oude vissersdorpen met ACI Jachthavens die ook de zogenaamde ‘Blue Vlag’ voor de hoge ecologische standaarden gekregen hebben. Midden in de stad is een strand dat ook een ‘Blue Vlag’ status heeft. Verder kun je op het strand volleyballen, waterskiën, parasailing en tennissen.

De lange riviera van Opatija die de 'bloemen riviera' wordt genoemd biedt een schitterende natuur, mooie stranden en parken, kilometers lange wandelpaden langs de zee en oude villas uit de tijd van het Oostenrijks-Hongaarse rijk.

In de stad vindt u moderne winkelcentra, diverse sportmogelijkheden, een mooie promenade, diverse bars, cafees, zonnige terrasjes, gezellige restaurants, casinos, nachtclubs .

Opatija is uitgegroeid tot een compleet toeristenoord en behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen in Kroatie.

Hotel's in Opatija

Map - Kaart van Opatija: U kunt de kaart met uw muis slepen en in - uit te zoomen.

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (145) Kroatie
    L (58) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (8) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (3) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Arrow (1) Nederland
    L (1) Vakantiehuis
Aktie

Romantische vakanti...
tea1196110974.jpg
Huur: € 125

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Pula
tea1226410353.jpg
Huur: € 36

Familie huis - Zadar
tea1196168908.jpg
Huur: € 15
 
Top! Top!