kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Steden arrow Porec
Friday, 6 August 2010
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Porec - Kroatie

Porec - belangrijke toeristische plaats in Kroatie 

Porec Porec raadhuis Uitzicht op Porec

 Porec is een havenstad met ± 23.000 inwoners. Een prachtige vakantiebestemming in het westelijke gedeelte van Istrië. Het ligt tussen Novigrad en Vrsar.

Porec is een van de belangrijkste toeristische plaatsen in het land. Tot drie keer toe ontving de stad de prestigieuze “Grote Gouden Zon- onderscheiding, jaarlijks toegekend aan de plaats met het beste aanbod op cultureel gebied in Kroatie.

Een plaats met uitstekende mogelijkheden voor een geweldige vakantie.

De bewoners zijn meestal werkzaam als vissers, in de akker- en wijnbouw en in de toeristische sector.  Het heeft een goede verbinding met de rest van Istrië. De “gouden eeuw” van dit stadje was tijdens de Romeinse periode. De oude kern ligt op een schiereiland.

Porec heeft een rijke historie en dit is vooral terug te vinden in de oude stad. De straten dragen hier nog steeds Romeinse namen en overal vindt u resten terug van gotische en barokke gebouwen, paleizen en vestingmuren. Het noorden en oosten zijn beschermd door stadsmuren om de inwoners te beschermen van invallen van buitenaf.

Belangrijke historische en culturele monumenten zijn het huis van de twee heiligen (Kuca dvaju svetaca), het huis met balkon (Kuca sa balkonom), maar de allerbekendste is de basiliek van de heilige Eufrazijeva.

De basiliek staat op de lijst van werelderfgoed van UNESCO. De gemeente maakt deel uit van 6% van de westkust van Istrië en jaarlijks komen hier 30% van alle toeristen, die op vakantie gaan naar Istrië, naar toe.

Naast indrukwekkende bezienswaardigheden biedt Porec de vakantieganger ook vele moderne voorzieningen, zoals winkeltjes, restaurantjes, terrasjes, prima rietgans en excursiemogelijkheden en goden stranden.

Op een paar km van de stad bevinden zich de grote vakantiecentra: Lanterna, Brulo, Zelena en Plava Laguna.

Deze beschikken over uitgebreide faciliteiten en staan daarom garant voor een aangename en afwisselende vakantie. Jaarlijks vinden in Porec verschillende concerten en feesten (Porec feest, Ribarska festa) plaats. In Porec zijn naast kleine barretjes ook de grootste clubs aanwezig, zoals de bekende Club International met onder andere een openlucht podium waar tot in de kleine uurtjes gefeest wordt.

Porec heeft het grootste en meest diverse aanbod van toeristische voorzieningen omdat het een van oudste badplaatsen van Kroatië is. Alles wat men kan bedenken aan watersporten voor jong en oud is hier te vinden, te leren en te doen. Er zijn genoeg hotels, campings, privé accommodaties, appartementen en studio’s. Op gebied van vermaak ontbreekt er werkelijk niks. Uitgaan, sport, wateractiviteiten, zweefvliegen, culinair, historisch en cultureel, alles is aanwezig of valt ter plekke te regelen met de gastvrije en werklustige Kroaten!ulair als u een daguitstapje naar dit land wilt maken.

Vanuit Porec kan men dagelijks een boottocht of een bustrip naar Venetië maken, maar een bezoekje aan de binnenstad zelf is ook zeker de moeite waard!

Map - Kaart van Porec: U kunt de kaart met uw muis slepen en in - uit te zoomen.

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (145) Kroatie
    L (58) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (8) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (3) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Arrow (1) Nederland
    L (1) Vakantiehuis
Aktie

Romantische vakanti...
tea1196110974.jpg
Huur: € 125

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Pula
tea1226410353.jpg
Huur: € 36

Familie huis - Zadar
tea1196168908.jpg
Huur: € 15
 
Top! Top!