kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Steden arrow Pula
Saturday, 7 August 2010
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Pula - Kroatie

 Wandeling door Pula is wandeling door geschiedenis 

Pula Arena Pula

Pula is een stad met  ± 83.390 inwoners en heeft een haven, het heeft een goede verbinding met zee. De binnenlanden en het buitenland zijn gemakkelijk te bereiken door de lucht, met de trein of via snelwegen.

Deze streek is al duizenden jaren bewoond. In de grot "andalja"¯ zijn de stoffelijke resten van een prehistorisch mens gevonden. Deze zijn zeker 1200 jaar oud.

Pula is de grootste en belangrijkste plaats van Istrie en is gelegen op de meest zuidelijke punt van schiereiland. Deze oude en historische stad is gesticht aan het begin van onze jaartelling op de locatie van een oude Illyrische vesting.

Vandaag de dag zijn nog vele monumenten uit haar rijke verleden bewaard gebleven. Een wandeling door de stad is een wandeling door geschiedenis. 

De oude kern van de stad heeft alle elementen van de Romeinse beschaving zoals waterleiding, riolering,   forum, winkelcentrum en twee theaters. De belangrijkste historisch-culturele monumenten zijn het grote Amfitheater (Arena), de Triomfbogen, Tempel van Augustus uit de eerste eeuw en de stadspoorten. De ruim 33 m hoge Arena bood plaats aan 23000 mensen en was daarmee een van de grootste amfitheaters van het Romeinse rijk.

De bloedige gladiatorengevechten hebben tegenwoordig plaatsgemaakt voor opera en concerten. Alle informatie over deze monumenten zijn te vinden in talloze musea waarvan de bekendste het Pvijesni muzej Istre (Historische musea van Istrie) en Arheoloski muzej Istre (Archeologische musea van Istrie zijn.

Tegenwoordig is Pula een populaire zomerbestemming en geliefd vanwege haar schilderachtige Riviera en talloze baaien.

Op een paar km afstand van het centrum bevinden zich de grote vakantiecomplexen met uitgebreide faciliteiten. Voor de kust van Pula ligt het Nationaal park Brijuni, bestaande uit twee grote en twaalf kleinere eilanden.

Hier vindt u zeldzame planten en diersoorten maar ook cultuurmonumenten uit de klassieke oudheid.  Het culturele aanbod in Pula is zeer groot, elk jaar worden in het Amfitheater (Arena)  filmfestival en verschillende concerten gehouden.

Map - Kaart van Pula: U kunt de kaart met uw muis slepen en in - uit te zoomen.

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (145) Kroatie
    L (58) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (8) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (3) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Arrow (1) Nederland
    L (1) Vakantiehuis
Aktie

Romantische vakanti...
tea1196110974.jpg
Huur: € 125

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Pula
tea1226410353.jpg
Huur: € 36

Familie huis - Zadar
tea1196168908.jpg
Huur: € 15
 
Top! Top!