kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Steden arrow Rovinj
Saturday, 31 July 2010
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Rovinj - Kroatie

 Rovinj - voornamelijk bekend als een toeristenplaats

 De plaats Rovinj met ± 20.000 inwoners ligt tussen Pula en Porec. De stad is voornamelijk bekend als een toeristenplaats waar industrie en visserij aanwezig is.

De stad heeft een goede verbinding met zee en de wegen zijn goed bereikbaar met de rest van Istrie.

In de buurt bevindt zich een groep van 14 eilanden. Het grootste eiland is Crveni otok (Rode eiland) en Sveta Katarina (Catharina eiland), ideaal om te zonnen, te baden en te relaxen.

Dit schilderachtige stadje, gelegen aan de zonnige kust van Istrie, werd eeuwen geleden op een eiland voor de kust gebouwd en vormde zo een uitstekende bescherming tegen de indringers die het op rijkdommen hadden voorzin.

Pas 200 jaar geleden is Rovinj met het vasteland verbonden waardoor de rijke historie en cultuur goed bewaard is gebleven.

Het oudste deel van de stad bevindt zich op het voormalige eiland Mons Rubin. De stadsmuren, die ooit als bescherming dienden tegen invallen van buitenaf bestaan nog gedeeltelijk.

De smalle straatjes, pleinen en huisjes inspireren vandaag de dag vale kunstenaars die de stad tot hun tuisbasis hebben gemaakt. Zij verkopen hun werk in galerieen, smalle straatjes en op pleinen van het oude gedeelte van Rovinj.

Vroeger kon je de stad binnenkomen via 7 poorten, hiervan zijn er nog 3 aanwezig; (Vrata pod zidom, vrata sv. Benedika en Vrata sv. Kriza). In de achtste eeuw heeft Rovinj deze naam gekregen.

Rovinj Straatjes in Rovinj

Het hoogste punt is de toren van de kerk van de heilige Eufemija en is 57 meter hoog. Volgens de legende is de St. Eufemijakerk gewijd aan de heilige Eufemija die als martelaar vereerd wordt.

In 304 werd zij vermoordt en haar stoffelijk overschot naar Constantinopel gesmokkeld, waar het verdween. In 800 spoelde de witmarmeren sarcofaag met het lichaam aan in Rovinj.

Tot op de dag van vandaag is Eufemija de beschermheilige van de stad. Haar sarcofaag bevindt nog steeds in de kerk.

De kerk is toegankelijk voor bezoekers en biedt een mooi uitzicht vanaf de toren. Iedere zomer vinden hier diverse concerten, manifestaties en de traditionele Rovinjska noc plaats. Verder bevinden zich in Rovinj diverse musea en aquaria met flora en fauna uit het noorden van de Adriatische Zee.

Vandaag Rovinj behoort tot de meest ontwikkelde en moderen vakantieoorden langs de Kroatische rivièra. Ontwikkeling van het toerisme leverde de bouw van vele hotels en motels ( All citta di Trieste, Al Miramar, Alla porta antica en Al vecchio albergo) .

Het stad biedt de bezoekers vele mogelijkheden en het is een goede keuze, voor een relaxte vakantie in Kroatië. Tijdens je vakantie kan je lekker zonnen op het strand of een boottocht maken naar één van de vele verlaten eilanden aan de kust van Istrië of naar Italie.

Er worden verschillende bootexcursies aangeboden. Je kunt ieder uur naar Crveni Otok (het Rode Eiland) die behoorlijk groen is en heeft een groot hotel of naar Sveta Katarina, het grotere eiland direct tegenover de haven.

In en rondom treft hier vele strandjes en baaien aan waar u heerlijk kunt zwemmen. In Monvi Center, het nieuwe centrum van Rovinj, ligt het uitgaansgedeelte met gezellige barretjes en disco.

Map - Kaart van Rovinj: U kunt de kaart met uw muis slepen en in - uit te zoomen.

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (145) Kroatie
    L (58) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (8) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (3) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Arrow (1) Nederland
    L (1) Vakantiehuis
Aktie

Romantische vakanti...
tea1196110974.jpg
Huur: € 125

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Pula
tea1226410353.jpg
Huur: € 36

Familie huis - Zadar
tea1196168908.jpg
Huur: € 15
 
Top! Top!