kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Steden arrow Trogir
Friday, 23 July 2010
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Trogir - Kroatie

Trogir - is rijk aan historiche bouwwerken, musea en kunstwerken 

Grb Trogir Trogir is een van de mooiste vakantieplekken in Dalmatië. Het is niet zo bekend als Dubrovnik en Split maar is net zo mooi.

Trogir’s middeleeuwse kern is omsingeld door muren, nog steeds staande kasteel en toren. Het kasteel heet de “Kamerlengo kasteel” en de toren is de “San Marco” toren. Het Kamerlengo-kasteel, het Stafileo-paleis, Loggia en klokkentoren, Dominicuskerk, de San Marco-toren en nog ontelbaar veel gebouwen maken dit stadje zo uniek.

De plaats met een historie van 2000 jaar geleden is in een smalle landstrook gelegen tussen een aangrenzend vruchtbaar akkerlandschap en de kust van het Ciovo-eiland.

 Uitzicht Trogir Trogir

Het plaatsje is rijk aan historische bouwwerken. Talrijke musea bieden de mogelijkheid kunstwerken (beelden en sculpturen) te bezichtigen.

De kust van Trogir wordt omringd door talrijke kleine eilanden en rotsen. Bovendien bevinden zich ook vele baaien in deze kuststrook.

De traditionele Dalmatische gastvrijheid, folklorische spelen evenals concert - voorstellingen in een middeleeuwse sfeer geeft ook de charme van dit stadje weer. Het stadje was opgericht door de Griekse kolonisten van het eiland Vis. Voorts is Trogir bekend vanwege zijn oude binnenstad, ontstaan onder Grieks, Romeins en Turks bestuur.

Toen de Venetianen de stad in 1420 veroverden, werd daar weinig aan veranderd en het is allemaal goed bewaard gebleven.

In deze historische kern van Trogir, is de best bewaarde Romaansgotische complex en niet alleen in het Adriatische gebied maar ook in heel centraal Europa.

De binnenstad van Trogir met zijn kronkelende, soms bijna overdekte nauwe straatjes met eeuwenoude keien, wordt niet ten onrechte een openluchtmuseum genoemd. Er zijn volop gezellige terrasjes en restaurants te vinden. Er is veel accommodatie beschikbaar.

Trogir is tegenwoordig door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoedmonument en beschikt over de mooiste bouwwerken van het land. 

Map - Kaart van Trogir: U kunt de kaart met uw muis slepen en in - uit te zoomen.

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (145) Kroatie
    L (58) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (8) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (3) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Arrow (1) Nederland
    L (1) Vakantiehuis
Aktie

Romantische vakanti...
tea1196110974.jpg
Huur: € 125

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Pula
tea1226410353.jpg
Huur: € 36

Familie huis - Zadar
tea1196168908.jpg
Huur: € 15
 
Top! Top!