kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Steden arrow Umag
Friday, 6 August 2010
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Umag - Kroatie

 Umag - meest noordelijke bestemming van schiereiland Istrie en Kroatie

Umag Kust Umag Umag Hotel

De stad Umag is gelegen aan de noordwest kust van Istrië met een eigen haven en heeft 4.752 inwoners. Net als de stad Porec (iets zuidelijker) is een zeer geliefde vakantiebestemming. Wat meteen opvalt als u Umag binnenrijdt is dat alles in twee talen is aangegeven, namelijk Kroatisch en Italiaans. Dat maakt dit stadje ook zo bijzonder.

Umag heeft vele baaien en de kust bestaat uit zand en stenen.

Het is meest noordelijke bestemming van schiereiland Istrie en Kroatie, vlak over de Sloveense grens. De afstand tot Trieste is 40 km, Ljubljana 150 km en Venetië 50 km.

Umag is het centrum van een 20 km lange kuststrook. In de romantische, smalle straatjes en steegjes van het oude centrum zijn talloze restaurantjes, tavernen en café's gevestigd, naast de ruim opgezette, fijne vakantiecomplexen waar u heerlijk kunt genieten van een welverdiende vakantie.

In Savudrija (een paar kilometers naast Umag) is een zeer mooi en nieuw complex gelegen in een prakachtige omgeving. Vanuit het complex heeft u uitzicht over de kust van Slovenië en Italië. Savudrija, een voormalig visserdorpje, is uitgegroeid tot een kleine en rustige toeristenwijk en wordt door zijn noordelijke ligging op het schiereiland ook wel de poort tot Istrie genoemd.

Van juni tot september pendelt een toeristentreintje heen en weer en verbindt de verschillende toeristenoorden met het gezellige centrum. Ook staat Umag bekend om zijn sportmogelijkheden. Vooral de faciliteiten voor watersport en tennisliefhebbers (meer dan 60 tennisbanen) zijn bijzonder uitgebreid met zoet en zoutwaterbaden, duik- en snorkelmogelijkheden. Umag heeft zijn bekendheid te danken aan deze groots opgezette en goed ingerichte vakantiecomplexen.

Haar oorsprong ligt in Romeinse tijden, toen er de nederzetting Unlacus verrees. De Romeinen stichtten deze plaats op een eilandje, dat ze verbonden met het vasteland en dat nu het schiereiland bij de haven is. Ooit lag Umag op twee eilanden waarvan er één onder water verdwenen is, de resten hiervan zijn tijdens laag water nog zichtbaar.

In de 9de eeuw namen de Slaven de streek en de stad in. Later, onder de Venetiaanse overheersing, werd de plaats als Unlago een belangrijke haven voor de verscheping van Istrische wijn.

In de 14de eeuw plunderden Genuezen Unlago, maar de stad wist zich te herstellen. Tegenwoordig is er in een deel van de grote haven van Umag een groot jachthavencomplex.

 Om de haven heen ligt de oude stad gedrapeerd, met haar schiereiland met smalle straatjes, visrestaurants langs het water, enkele renaissancistische en barokke gebouwen en de campanile (Venetiaanse klokkentoren).

De toren hoort bij de Maria-Hemelvaart- en Sint-Peregrinuskerk, uit 1757. Op de muur is een stenen reliëf uit de 14de eeuw te zien van Sint-Peregrinus, beschermheilige van de stad.

Aan Trg Sveta Martina, bij het havenhoofd, heeft het Stadsmuseum een archeologische collectie die het rijke verleden van het noordwestelijke deel van Istrië laat zien. Niet ver ervandaan heeft galerie Dante Marino Cettina werken van hedendaagse Kroatische, Sloveense en Italiaanse kunstenaars.

Genoemd moet worden dat Umag elk jaar eind juli een internationaal tennistoernooi mag verzorgen, namelijk de ATP Croatia Open. Tijdens de toernooi is de stad levendiger dan ooit en daar kunt u zeker rijkelijk gebruik van maken.

Hotel's in Umag

Map - Kaart van Umag: U kunt de kaart met uw muis slepen en in - uit te zoomen.

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (145) Kroatie
    L (58) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (8) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (3) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Arrow (1) Nederland
    L (1) Vakantiehuis
Aktie

Romantische vakanti...
tea1196110974.jpg
Huur: € 125

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Pula
tea1226410353.jpg
Huur: € 36

Familie huis - Zadar
tea1196168908.jpg
Huur: € 15
 
Top! Top!