kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Steden arrow Zadar
Saturday, 5 June 2010
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Zadar - Kroatie

 Zadar - een van de mooiste steden van de Dalmatische kust

Zadar Zadar brug Zadar kalelarga

Zadar, de voormalige hoofdstad van Dalmatië is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Noord-Dalmatië, het is één van de mooiste steden van de Dalmatische kust.

De stad heeft een rijke historische kern met Romeinse, Venetiaanse en Oostenrijkse invloeden. Het historische centrum van de stad bevindt zich op een schiereiland, dat van drie kanten omsloten wordt door de Adriatische zee.

ondom dit schiereiland liggen wat overblijfselen van de oude muren “Muraj”. Deze zijn 5-7 m hoog en soms meer dan 10 m breed. Men kan hier wandelen net als rondom het schiereiland “Riva”.

De autovrije hoofdstraat, de 'Kalelarga' met boetiekjes en cafés is de levensader van de stad. Links en rechts vindt je schilderachtige steegjes en prachtige historische gebouwen zoals de kathedraal Veda Stosija en de ronde kerk Sveti Donat.

In de middeleeuwen was Zadar de voornaamste basis van de Byzantijnse vloot. In de 12e en 13e eeuw streden Venetië en Hongarije om de stad, maar in 1409 verkocht koning Ladislaus van Hongarije zijn Dalmatische eilanden en steden aan Venetië voor 100.000 dukaten. Zadar werd Zara en kwam tot bloei. Dit resulteerde in kerken en paleizen. Na de Eerste Wereldoorlog kwam Zadar met het verdrag van Rapallo bij Italië, maar veel Italianen verdwenen na de vorming van Joegoslavië in 1947. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leed Zadar veel bomschade.

In en rond de stad zijn stranden te vinden met kristalhelder water. Parallel aan de kust liggen talrijke eilanden, meer dan 300, die een bezoek meer dan waard zijn. De eilanden van de Zadar-archipel met mediterrane begroeiing zijn een paradijs voor watersportliefhebbers. Zadar beschikt over een grote jachthaven, kerken, talrijke cafés met terrassen en musea.

De stad heeft vier nationale parken in de buurt.

- Nationaal park Plitvice
Het watervallen- en merencomplex staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is alleszins een bezoek waard. Vanuit Zadar kan je een dagtrip maken naar de natuurpark. Als je een goede indruk van het park wilt krijgen moet je rekening houden met een stevige wandeling.

- Nationaal park Paklenica
met 150 km aan wandelpaden in een ruig berglandschap. De bekendste route is door de Velika Paklenica Canyon naar de berghut  (ongeveer twee uur), maar er zijn talrijke andere routes. Bergbeklimmen is ook mogelijk.

- Nationaal park Kornati Eilanden
De buitenste eilanden van de scherenkust vormen een ongerepte archipel van 89 eilandjes en riffen. Vanuit Zadar zijn dagtrips mogelijk.

- Nationaal park Krka
In de loop van de jaren heeft rivier de Krka een indrukwekkende canyon gecreëerd in het landschap. Het meest fascinerend zijn gelijknamige watervallen die zich in de diepte storten.

Hotel's in Zadar

Map - Kaart van Zadar: U kunt de kaart met uw muis slepen en in - uit te zoomen.

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (145) Kroatie
    L (58) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (8) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (3) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Arrow (1) Nederland
    L (1) Vakantiehuis
Aktie

Romantische vakanti...
tea1196110974.jpg
Huur: € 125

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Pula
tea1226410353.jpg
Huur: € 36

Familie huis - Zadar
tea1196168908.jpg
Huur: € 15
 
Top! Top!