kroatie-vakantie Advertisement
 
Home arrow Steden arrow Zagreb
Friday, 6 August 2010
Accommodatie, Hotels, Campings, Appartementen, Villa's in Kroatie
Zagreb - Kroatie

Zagreb - hoofdstad van Kroatie

ImageZagreb is de hoofdstad en de stad met de meeste inwoners van Kroatie. De stad is gelegen op de hellingen van de berg Medvednica en langs de oevers van de rivier de Sava.

Deze uit Slovenie afkomstige rivier ontspringt in het Triglav Nationaale Park in het noordwesten van Slovenie. Na het centrum van Zagreb te hebben gescheiden van het zuidelijke nieuwere deel van de stad loopt hij richting het zuidoosten, waarna hij de grens met Servie vormt en in oostelijke richting wegvloeit.

De stad ligt ongeveer 120 meter boven de zeespiegel. De regering met al hun ministeries is in deze plaats gevestigd. Via de stad gaan de grootste wegen van West Europa naar het Midden - Oosten en van midden Europa naar de Adriatische zee.

Stad ligt in het hart van de driehoek Wenen - Boedapest - Venetie. De stad strekt zich uit over een oppervlakte van 641 km2, er wonen meer dan 885.000 mensen.

Het 900 jaar oude Zagreb heeft een rijk cultureel leven. De stad heeft meer dan twintig musea, 50 galeries,10 theaters,   enkele concertgebouwen en meer dan 20 bioscopen, 19 hotels, 249 bibliotheken en 17 ziekenhuizen.

In het gebied van cultuur springt stad er ook uit met zijn vele bezienswaardigheden die veelal historisch zijn, zoals de Sint-Marcuskerk de grote kathedraal en het Kroatische Nationale Theater (Hrvatsko Narodno Kazaliste).

De meest representatieve musea zijn Mimara¯ en het Park Prirode Medvednica en zijn het bezoeken meer dan waard. De stad is ook de educatieve hoofdstad van Kroatie de grootste universiteit bevindt zich hier.

De geschiedenis van de stad begint in het jaar 1094 toen de koning van Ungaren (het huidige Hongarije) er een bisdom heeft opgericht. Het bekendste gebouw van de stad is de kathedraal, deze is in de 12e eeuw ernstig beschadigd door de Tataren.

In 1557 wordt stad in schriftelijke stukken voor de 1e keer als hoofdstad genoemd. De eerste universiteit en gymnasium wordt in 1669 opgericht. Kroatie wordt in 1991 een onafhankelijk staat, hiervan wordt Zagreb de hoofdstad.

Er zijn meerdere plekken voor sport en recreatie zoals het sportcentrum Jarun, Dom sportova (Huis van de sporten), Sportpark Mladost, Maksimir-stadion, Sport- en Recreatiecentrum Šalata en nog veel meer.

Vele winkels, restaurants, boetiekjes, warenhuizen en winkelcentra bieden een divers aanbod van kwaliteitskleren en eten.

De stad is de grotste industrieel gebied van Kroatië. In en rondom stad zijn de metaalverwerkende industrie, het maken van elektronische apparaten, de textielindustrie, de chemsiche industrie, de Farmacie-industrie, de papierdrukkunst, de leerindustrie, de houtverwerkingsindustrie en de papierindustrie.

Zagreb is voor Kroatië een belangrijke toeristische plek en ligt in een druk gebied. Elke zomer stromen honderdduizenden toeristen uit West- en Centraal-Europa via Zagreb naar de Adriatische Zee. De luchthaven Pleso vervoert bijna 2 miljoen mensen per jaar.  

Hotel Laguna in Zagreb

Map - Kaart van Zagreb: U kunt de kaart met uw muis slepen en in - uit te zoomen.

 
Zoeken
Accommodatie
Arrow (145) Kroatie
    L (58) Hotels
    L (10) Villa's
    L (16) Appartementen
    L (19) Campings
    L (5) Vakantiecompl...
    L (1) Bungalows
    L (10) Eilanden
    L (8) Budget
    L (1) Familie
    L (4) Exclusief
    L (7) Cruises & Zeilen
    L (1) Actief
    L (1) Verzekeringen
    L (3) Vervoer
    L (1) Fly & Drive
Arrow (1) Nederland
    L (1) Vakantiehuis
Aktie

Romantische vakanti...
tea1196110974.jpg
Huur: € 125

Villa in Trogir
tea1221850232.jpg
Huur: € 55

Hotel Sol Garden Is...
tea1196342301.jpg
Huur: € 36

Hotel Pula
tea1226410353.jpg
Huur: € 36

Familie huis - Zadar
tea1196168908.jpg
Huur: € 15
 
Top! Top!